Elérhetőségeink

Telefon:
+36 20 344 3151

+36 20 414 8787


Jegypénztár:
Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház jegypénztára:
+36 36 517 555

Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.13.-12/1- 2012-0323

Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.13.-12/1- 2012-0323

Babszemjankó Gyermekszínház játékrend Műsoron tartott előadások Babszemjankó Gyermekszínház társulat Babszemjankó Gyermekszínház jegyek és bérletek Babszemjankó Gyermekszínház elérhetőségek

Cikkek

A holló és a róka

La Fontaine
A HOLLÓ ÉS A RÓKA
vidám verses mese egy felvonásban

Az éhség, rettenetes dolog. De azt elképzelni sem tudja senki, hogy egy rókának milyen borzasztó érzés! Apró nyulak futkároznak a szeme előtt, a gyomrát, mintha pocok rágicsálná, és a nyála úgy csorog, mint a savanyú szőlő leve. Ilyen az, ha egy róka éhes... Ám az eszével csodát tesz az éhség! Hiszitek, vagy nem, ha egy rókának üres a gyomra, megtelik az agya ötletekkel! Persze csak olyan ötletekkel, amikkel eledelhez juthat... de azok olyan furfangosak, hogy felérnek egy pazar lakomával! Ha pedig a megszerzendő finomság egy illatos, gusztusos sajt, ami ott incselkedik a feje felett egy holló csőrében, akkor a róka agya egyenesen olyan terveket kezd el gyártani, amik senkinek sem jutnának az eszébe... hacsak nem egy másik róka az illető! Kockázatos vállalkozás ujjat húzni egy kemény csőrű hollóval... Ám a cél minden kínt megér: Ha a terv beválik, nem más a jutalom, mint az a szép, nagy, kerek... SAJT!

La Fontaine ma is népszerű fabulája került feldolgozásra a mesejátékban. A kedves történet – az eredetihez hasonlóan - rímben íródott, melyet vidám, gyerekek számára is könnyen megtanulható dalok fűszereznek.

|